Plantefarvning

Plantefarvning

Plantefarvning er en fortryllende oplevelse, hvor naturens magi giver nyt liv til garn eller stof. Plantefarvning bringer os tættere på naturen og skaber samhørighed. Allerede når vi begiver os ud i naturen for at indsamle planter, starter en betydningsfuld del af farveprocessen. Min oplevelse er, at jeg sanser naturen på en anden måde, når jeg leder efter specifikke planter. Jeg oplever på samme tid naturen i sin helhed og bliver tydeligt detaljeorienteret, hvilket giver et andet nærvær i oplevelsen.

Plantefarvning skaber historie i garnet, som rækker ud i både fortid og fremtid. Garnet får sin egen historie med minder fra indsamlingsprocessen, selve farvningen og senere selvfølgelig forvandlingen fra garn til fx strikkede, vævede eller hæklede produkter. Men plantefarvning er også et meget gammelt håndværk, som giver os en følelse af at knytte bånd med fortiden. Plantefarvning påvirker altså både vores tilhørsforhold til historien og til naturen, hvilket mange oplever som dybt meningsskabende.

Plantefarvning handler kort sagt om at komme ud i naturen, få jord under neglene og opleve den fortryllende verden af farver, der ligger foran fødderne af os.

Hvis du vil læse om mine erfaringer med plantefarvning kan alle indlæg om dette emne læses under kategorien Plantefarvning.