På pindene lige nu: August 2017

På pindene lige nu: August 2017

Det er som om ideerne bare kommer væltende lige for tiden. Inspirationen kommer fra gaden, nettet, bøger, garn… Alle steder fra. Det er sikkert årstiden, tænker jeg. Måske begynder man som strikker instinktivt at forberede sig på efteråret og tænke i huer, trøjer, tørklæder osv. Jeg støder i hvert fald hele tiden på nye designs og opskrifter, jeg har lyst til at kaste mig over.

Jeg har luret lidt på instagramklassikeren Ingen Dikkedarer Sweater fra PetiteKnit og på Spektakelstriks nye Spektakulær Vinterhue… Det er altså to fine projekter, som jeg godt kunne se henholdsvis mig selv og de yngste af mine børn i. Men så er der jo også alt det andet fine, jeg hele tiden møder på min vej.

For mig er inspiration og strikkedrømme en vigtig del af hele strikkeprocessen og selvom jeg selvfølgelig aldrig når at strikke alt det jeg har lyst til, så tror jeg på, at de rigtige projekter som regel finder vej til pindene.

Plantefarvning fylder også meget hos mig for tiden og jeg har lyst til at farve hele tiden. Prøve af og eksperimentere. Lære nyt. Problemet er bare at jeg jo ikke har tid til alle de projekter, jeg har lyst til.

På farvefronten har jeg netop farvet med porse og det var en ret stor succes. Det dufter fantastisk og minder mig om Thy. Det skriver jeg mere om en anden gang.

Jeg har også samlet valnødder som ligger og venter på at blive brugt. De få stykker min kæreste puttede i en flaske snaps forvandlede allerede i løbet af den første dag, den klare væske til noget, der mest af alt ligner en grøn/sort trylledrik. Det bliver spændene at farve med dem!

Det allermest spændende sker dog på fredag, hvor jeg skal på plantefarvningskursus her i København. Det er de dygtige folk fra G-uld, der afholder kurset og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Jeg er virkelig fuld af beundring over det univers, de har fået skabt og jeg glæder mig til forhåbentligt at lære en masse.

Egentlig ville jeg skrive om, hvad jeg har på strikkepindene lige nu, så her kommer det!

På pindene er:

Shetland Cowl (af Helga Isager) som er et projekt, jeg virkelig elsker at strikke på. Jeg strikker i en tråd alpaca og en tråd skotsk lammeuld fra G-uld. Det er rigtig lækkert garn at have mellem fingrene! Det er sådan et af de projekter, som trækker lidt i langdrag for mig, fordi det er en anelse monotomt. Jeg bliver lidt rastløs ind i mellem og så kommer der andre projekter i gang sideløbende. Men når jeg så tager det frem og får garnet i hænderne, er det som at komme hjem. Det passer mig så godt at have sådan et projekt i gang!

Pippi kjoleblusen (endnu en af Helga Isagers modeller) er også (stadigvæk) på pindene. Jeg mangler kun det ene ærme, men det er som om min motivation er dalet i forhold til det projekt. Den bliver rigtig sød og jeg er vild med modellen, men jeg er ikke helt tilfreds med resultatet af mit mønsterstrik, selvom jeg havde lovet mig selv at gå til projektet som Pippi ville have gjort. Med skråsikkerhed og et eksperimenterende sind! Men jeg er åbenbart mere en Annika strikketype… Uanset så bliver den færdig snart!

Yogastrømper! Med fire børn om benene er det rigtig godt for mig at have små ukomplicerede projekter i gang også. Hvis jeg strikker, når børnene er vågne, er der mange afbrydelser og det skal der selvfølgelig være plads til. Derfor er jeg gået i gang med et par yogastrømper til mig selv. Korte pinde og simpelt mønster jeg altid lige kan lægge fra mig er et hit! At jeg så tilmed strikker i “guld-agtigt” merino fra WOOLapyk gør jo blot det hele endnu sjovere. Hvilken mor til fire trænger ikke til lidt glamour hverdagen?

Shetland Cowl undervejs…
Plantefarvede stofbleer forvandlet til Bento Bags. Pefekt størrelse til at rumme yogastrømpestrik.

Hvis I har lyst til at dele, hvad I har på pindende for tiden eller hvad, der inspirerer jer, så fortæl endelig løs i kommentarfeltet. Det kunne være hyggeligt!

Det var hvad jeg havde på hjertet i denne omgang.

Jeg håber, I nyder sensommeren derude!

(For en god ordens skyld gør jeg opmærksom på, at indlægget ikke er betalt eller på anden måde sponsoreret.)

One Reply to “På pindene lige nu: August 2017”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *