Garn med historie: Ullcentrum på Öland

Garn med historie: Ullcentrum på Öland

Da vi var på ferie på Öland i Sverige, besøgte jeg Ullcentrum, som jeg fandt ved en tilfældighed, da vi en dag kørte rundt på øen for at nyde den smukke natur og se lidt på omgivelserne. Ullcentrum er en butik og webbutik, som sælger det skønneste garn – nemlig garn med en særlig historie.

Den lageragtige bygning med det uambitiøse skilt på døren så ikke særlig ovende ud, og mine forventninger var lave, da jeg tog i døren for at se, om jeg mon var gået forkert. I bilen på gårdspladsen sad mine fire børn, og jeg tænkte, at de nok ikke ville komme til at vente længe. Men da døren gled op viste stedet sig at være fyldt med uld fra gulv til loft, og mine øjne var alle vegne. Mønstrede sweatere, sokker i alle størrelser og afskygninger, filtede hjemmesko og bordskånere og alt hvad hjertet ellers kunne begære af uld var samlet i denne lagerhal. Stakkevis, på store reoler, lå strikkede produkter side om side med garner og karteflor i alle regnbuens farver.

Jeg måtte være målrettet med familien ventende i bilen og søgte direkte mod garnhylderne. Her fandt jeg Ullcentrums egen uld i et væld af smukke farver. Jeg talte med kvinden, som står bag stedet, og hun fortalte mig, at hendes mand indsamler ulden rundt om på øen, hvorefter hun klassificerer den alt efter, om det skal spindes til garn, kartes til flor eller filtes til deres egne filtprodukter.

Jeg stod længe foran hylderne og havde virkelig svært ved at beslutte mig for, hvad der skulle i kurven.

Det er altid et problem, når jeg ikke har et specifikt projekt i tankerne (det kan endda være svært nok selvom jeg har…) og 1000 idéer skød frem.

Jeg besluttede mig for to karrygule nuancer, som jeg blev forelsket i, men endnu ikke ved, hvad skal forvandles til. Derudover købte jeg ufarvet garn (et fed hvidt og to lysegrå), som jeg satser på at samle farvemateriale til på Thy senere på sommeren. Endelig røg der også et bundt naturligt flerfarvet garn i kurven, der bare er så lækkert! Det minder mig om vores lammeskind, vi købte hos Thy Lam sidste sommer, og som jeg sætter pris på hver eneste dag.

Kvaliteten på garnet virker rigtig god, og jeg glæder mig helt vildt til at strikke i den bløde uld.

Lammeskind fra Thy Lam.

Jeg synes, det er fantastisk, at garnet har så personlig en historie, og jeg bliver helt varm om hjertet ved tanken om, at garnet allerede nu gemmer på dejlige ferieminder om fåreflokke i den idylliske svenske natur, sommer og ferie med familien. Det bringer så meget liv til strikketøjet, synes jeg.

Betyder det også noget for jer, om garnet har en historie? Eller hvad sætter I pris på, når I vælger garn?

For en god ordens skyld vil jeg gøre opmærksom på, at dette ikke er et sponsoreret indlæg.

Tak, fordi du læser med!

 

2 Replies to “Garn med historie: Ullcentrum på Öland”

  1. Skønne garner !!!
    Jeg elsker virkelig når garnet har en historie, eller du har strikke fx et sjal da I var på ferie i det lille røde hus i Sverige 🙂 Og hver gang du så tager sjalet frem, vil det minde om den ferie 🙂

  2. Tak for din kommmentar! Ja, det er virkelig lækkert garn! Det er så hyggeligt med minder, der gemmer sig i strikketøjet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *