Min strikkede garderobe: Torhilds Sweater

Min strikkede garderobe: Torhilds Sweater

Det danske sommervejr passer for tiden perfekt til min uldne garderobe…

Blæst og kølige temperaturer ind i mellem de varme stunder kalder på uld i min verden.

Heldigvis har jeg (blandt alt det andet strik i skabet…) min Torhilds Sweater, som jeg strikkede i vinter. Den passer fint i både kvalitet og farve til en kølig sommerdag. Trøjen er designet af Torhild Trydal og opskriften lavet af Marianne Isager.

Jeg har strikket den i en tråd Japansk Bomuld (farve 39) og i en tråd Silk Mohair (farve 62) – begge fra Isager. Det var første gang, jeg strikkede med Japansk Bomuld, og jeg var på forhånd lidt skeptisk, både fordi tråden er flad, og fordi jeg stort set aldrig strikker i bomuld, da jeg altid savner uldens elasticitet, og i det hele taget er vild med uld. Jeg var spændt på, hvordan det mon ville se ud med den flade tråd, men den Japanske Bomuld overraskede virkelig positivt og kan bestemt anbefales!

Trøjen var rigtig lækker at strikke og i kombination med den bløde og fluffy Silk Mohair, var det næsten himmelsk for hænderne at arbejde med. Resultatet er som en lun, lækker og luftig sky om kroppen.

Alle kanter er strikket med vandrette masker. En fin detajle!

Farven var virkelig et sats for mig, da jeg købte garnet og mine følelser for farven svingede også lidt i løbet af strikkeprocessen. Nogle gange var jeg helt begejstret og syntes den var smuk og eksklusiv i den let støvede koral/lyserøde, og andre gange syntes jeg, den var lidt for kød/grise farvet… Jeg var lidt bange for, at jeg ville føle mig som Grisling eller ligne en candyfloss…

Efter den er blevet færdig, er jeg blevet rigtig glad for farven, og jeg synes den er virkelig fin, selvom den stadig ligger lidt udenfor min vante farve-komfortzone.

Trøjen er meget enkel og strikket i rudestrik. Størrelsen er onesize, og den er meget bred i modellen. Jeg skulle nok have tilpasset opskriften, da jeg er temmelig lille… I hvert fald er trøjen meget oversize til mig. Jeg har derfor lavet ærmerne stumpede, for at lette modellen lidt.

Del gerne mine indlæg, hvis du har lyst.

Tak, fordi du læser med!

 

4 Replies to “Min strikkede garderobe: Torhilds Sweater”

  1. Hvor er den flot. Det er godt nogen gange at komme ud af sin farve-comfort zone – det vil jeg gerne blive bedre til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *