Hvad ærmestrik kan føre til..

Hvad ærmestrik kan føre til..

Min Pippi kjolebluse, som jeg strikker på for tiden, har ligget i dvale i et stykke tid. Det skyldes dels, at jeg er i gang med at strikke ærmer og dels, at jeg har været i overvejelser, om ærmerne skal være korte eller lange. Opskriften siger lange ærmer, og jeg synes også, det fine mønster på ærmerne fortjener at blive strikket i den lange version. Det giver på en måde et mere fuldendt, æstetisk udtryk.

Men min garnmængde taler for korte ærmer, for mit garnnøgle er ved at slippe op… Kjolen vil også uden tvivl være fin med korte ærmer – og måske endda mere anvendelig nu hvor sommeren er lige om hjørnet. Jeg har altså været frem og tilbage i overvejelserne, og i går tog jeg den endelige beslutning om at strikke ærmerne lange.

Det var en god beslutning! Både fordi den føles rigtig i forhold til kjolen, men også fordi jeg så havde et påskud for at køre ind til en af mine yndlingsgarnbutikker for at købe mere garn.

Tilmed er jeg blevet helt forelsket i kjolens bundfarve (som er det nøgle, der slipper op lige om lidt). Farven er grå/beige og har en varm og lækker glød, så det gør mig bestemt ikke noget at have en rest i denne farve liggende!

Isager Tvinni 6 s

Sommerfuglen, som butikken hedder, er en lille skøn perle midt i København. De forhandler de lækreste garner og har et stort udvalg af Isager garn, som jeg meget ofte strikker i, fordi det simpelthen er så smukt og lækkert.

Jeg stod også længe og betragtede deres håndfarvede garner fra både Hedgehog Fibers og Madelinetosh, som begge har så mange smukke farvespil, at ideerne bare væltede frem. Fuldstændig ligesom naturen gør det lige nu, hvor planterne folder sig ud og kæmper om opmærksomheden. Jeg måtte virkelig holde hænderne stramt i lommen for ikke at lade spontaniteten løbe af med mig og gå garnamok.

Butikken er både inspirerende, indbydende og utrolig hyggelig. Der hænger altid smukke opstrikkede modeller, jeg får lyst til at strikke, og garnpigerne er altid søde og hjælpsomme.

Lige nu er et af deres vinduer dekoreret med Einrums flotte garn og én af deres modeller, der på kreativ vis ligner en hel lille kunstinstallation. Modellen hedder HB 03, og den er helt klart på listen over ting, jeg drømmer om at strikke…

Selvom jeg beherskede mig, så fik jeg dog købt en enkelt ting udover det garn, jeg var kommet for og det er bogen En farverig verden, som G-uld har udgivet. Jeg har længe drømt om at eje bogen og har også haft lånt den fra biblioteket et par gange. Nu hvor jeg har fået blod på tanden i forhold til plantefarvning, synes jeg, at det måtte være tid til at købe den. Det er en meget smuk bog med lækre billeder og konkrete anvisninger, så den virker meget nem at gå til i forhold til den praktiske del af farvning med planter. Jeg kan også rigtig godt lide det historiske indblik, bogen giver, som tilfører en meningsfuld dybdedimension til bogen. Jeg er glad og begejstret!

Det er så skønt at blive inspireret, hvad enten det er i butikker, på nettet, i naturen, af andre strikkere eller hvad som helst andet.

Alt ialt er jeg i hvert fald glad for, at jeg besluttede mig for at strikke lange ærmer på Pippi kjolen…

Det kom næsten til at lyde som et langt reklameindlæg, og jeg må hellere understrege, at jeg på ingen måde er sponsoreret. Jeg er bare meget begejstret!

Tak fordi du læser med – og rigtig god weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *