Ét eller flere projekter på en gang?

Ét eller flere projekter på en gang?

Et blik rundt på mine poser med igangværende strikkeprojekter har fået mig til at tænke over, at måden, jeg bruger strikning i mit liv, har ændret sig det sidste halve års tid. Tidligere strikkede jeg konsekvent på ét projekt og var tro mod det fra første opslagning til sidste aflukkede maske. Jeg arbejdede mig kontinuerligt igennem strikketøjet med alle de følelser, der nu opstod undervejs i processen som fx nydelse, modstand, tilfredshed, tålmodighed og indimellem opstod der lange pauser, hvor strikkemotivationen helt forsvandt.

Det var som om, at der var noget, der sagde mig, at jeg måtte færdiggøre én ting, før en ny kunne startes op.

Jeg ved ikke hvorfor jeg pludselig har ændret min tilgang, for det er ganske ubevidst.

Nu strikker jeg på flere forskellige projekter sideløbende og pt. har jeg to forskellige børnebluser, som begge er i mønsterstrik, et tørklæde/halsrør i strukturstrik og et par strømper på pindene. Med flere valgmuligheder kan min strikning tilpasses min dagsform. Har jeg lyst til lange ensformige pinde, kan jeg vælge det ene projekt, og har jeg lyst til fordybelse og fuld koncentration, kan jeg vælge et andet. Jeg har altid et strikketøj, jeg har lyst til at strikke på.

Til gengæld ligger nogle projekter også hen et stykke tid. Fx når ærme eller strømpe nr. to skal strikkes, eller når der opstår udfordringer af en eller anden slags, der påvirker motivationen.

De to tilgange til strikning er dybest set to helt forskellige processer. Selvom opskriften, der følges eller materialet der arbejdes med er det samme, er vejen til resultatet vidt forskellig afhængigt af processen.

Nydelsen, tilfredsheden, modstanden, tålmodigheden (osv.). Disse stemninger og følelser bliver sat i spil på helt forskellige måder afhængigt af, om processen er “ét strikketøj af gangen” eller “vælg ud fra øjeblikkets lyst”. Det er da lidt interessant.

Strikker I helst på ét projekt af gangen eller har I forskellige projekter i gang på samme tid?

 

 

 

 

4 Replies to “Ét eller flere projekter på en gang?”

  1. AV 🙂 Du rammer et ømt punkt hos mig. Ville forfærdelig gerne gøre et projekt færdigt, før nyt begyndes, men sådan ligger landet ikke hos mine strikkepinde og hæklenåle. Har gan i mindst 4 projekter og en del strik ligger og venter på at få hæftet ender og kant strikket.
    Jeg har det ikke godt med det, men sådan er det blevet de sidste par år, nu hvor jeg ikke ser så godt, men nyder følelsen af garn mellem fingrene.
    God aften hilsen til dig

  2. Jeg har altid flere projekter igang 🙂 Et til rejser med offentlig trafik, et til tv kigning og samtaler og et der kræver min fulde opmærksomhed – så i hvert tilfælde mindst 3 styks 🙂

  3. Jeg har gerne flere projekter i gang på samme tid. Er dog blevet bedre til at færdiggøre arbejderne

  4. Noget tyder på at flere projekter på samme tid er populært! Tak for jeres kommentarer 🙂
    Kh Anne Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *